€ 4,00 - € 3.794,00
€ 3.794,00
€ 4,00

Toon alle producten

Toon alle producten

Velvet meubels

U kunt in al onze winkels onderstaande velourse stofkleuren op de gewenste bankstel, stoel of fauteuil bestellen. De fluwele stof heeft een aangename zachte eigenschap om op te zitten.
Bekijk hier onze collectie banken, stoelen , fauteuils en laat je ook inspireren door onze woonwinkels.

Verschil tussen velvet en velours

Velvet is het engelse woord voor fluweel. Velours is de franse benaming en een ander soort stof dan fluweel. Het is namelijk de gesneden variant van fluweel. Velours is heerlijk zacht door het lossnijden, trekken en/of opruwen van de poollussen. In vergelijking met ‘gewoon’ fluweel is velours zwaarder en iets minder glanzend. Daarbij wordt overigens onderscheid gemaakt tussen twee soorten velours: staand velours en streekvelours. Staand velours heeft daarbij een recht opstaande haartjes en bij streekvelours liggen de haren in één richting, waardoor de stof precies lijkt op fluweel. Vanwege de zware kwaliteit zie je deze stof vaak als meubelstof en in gordijnen.

Kortom, fluweel, velvet en velours verschillen niet echt van elkaar. Wel verschillen de afwerking en samenstelling van de stof een beetje, waardoor de stof een totaal andere look kan hebben, zoals luxe glanzend of juist stoer vintage.