Een tijdloze en eigentijdse stijl, het derde thema: Soft Chique. Deze stijl combineert comfort en elegantie en heeft een unieke manier om sfeer in de ruimte te creëren door het gebruik van hoogwaardige materialen en rijke texturen. In deze blog lees je hoe je deze stijl in jouw interieur kunt toepassen, lees je mee?

De Essentie van Soft Chique

Rijke texturen en luxe materialen staan in dit thema centraal. Deze dragen bij aan de chique uitstraling in je interieur. Zachte stoffen zoals velours en bont worden gebruikt in plaids, kussens en decoratieve elementen om zo een gevoel van luxe en comfort te creëren. Voor een vleugje exclusiviteit kunnen marmer en natuursteen een prachtige toevoeging zijn.

Rijke kleuren 

De basiskleuren binnen deze stijl zijn bruintinten die gecombineerd worden met oker, mosterd, terra en roest. Oker, een diepe en verzadigde gele tint, wordt vaak geassocieerd met warmte, vitaliteit en vreugde. Deze kleur straalt warmte en positiviteit uit, en het wordt geassocieerd met de zon en de vreugdevolle aspecten van het leven. Mosterd heeft een klein nuanceverschil ten opzichte van oker, deze kleur bevat meer bruin en heeft wat groen in zich.

Terra is een veelzijdige aardse kleur die een mix is van oranje, bruin, rood en roze. Daarnaast weerspiegelt terra de natuurlijke kleuren van de aarde en roept een gevoel van warmte en comfort op. De karakteristieke kleur roest is wat donkerder en varieert van diep oranje- tot roodbruin.

Ingetogen elegantie

In tegenstelling tot over-the-top luxe, straalt Soft Chique een ingetogen elegantie uit. Een paar opvallende elementen mogen er zeker aan toegevoegd worden. Hierbij draait het allemaal om het vinden van de juiste balans tussen soft en chic. Bij deze stijl passen verfijnde details en subtiliteit. Denk bijvoorbeeld aan gekleurd glas, keramiek en ornamenten zoals dieren in de kleuren goud, brons of antiek brass. Om er een sfeervol geheel van te maken zijn natuurlijke elementen de perfecte toevoeging. Zo brengen boeketten van kunst- of droogbloemen je interieur sfeervol tot leven. Bovendien contrasteren ze mooi met de elegante materialen.

Bijpassende meubels

Binnen deze stijl kies je voor een comfortabele salon en zetels met aaibare en rijke stoffen. Diepe zitkussens en zachte rugleuningen die uitnodigen tot ontspanning. Om die cozy sfeer door te trekken is een houten eettafel of salontafel een prachtige aanvulling. Denk qua vormgeving aan rond en ovaal om je interieur een vriendelijke uitstraling te geven.

Combineer en creëer

Door binnen het thema Soft Chique met deze stoffen, elegante kleuren en bijzondere details te werken, creëer je een unieke en gezellige sfeer huis. Meer inspiratie opdoen? Bezoek onze woonwinkels en bekijk alle meubels en accessoires die bij dit thema passen.

Nog meer inspiratie opdoen?