Voel je thuis

Voor de één gaat het vanzelf, je huis eruit laten zien alsof het uit een magazine komt, de ander heeft daar veel meer moeite mee. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je je thuis voelt in je huis, niet dat je een museum binnenstapt. Ook al wil je meegaan met alle woontrends, een bepaalde stijl of een altijd magazinewaardige look, maak het ook persoonlijk.

Op verschillende manieren je huis eigen maken 

Een interieur zonder persoonlijkheid voelt al snel als een museum. Persoonlijkheid aanbrengen doe je door persoonlijke spullen aan je interieur toe te voegen. Foto´s, vakantiesouvenirs, een erfstuk, een cadeau waar je veel waarde aan hecht of knutselwerken van je kinderen. Zorg ervoor dat je kunt zien dat het jouw huis is. 

Het juiste formaat

Een erg belangrijk onderdeel bij het uitzoeken van je meubels, is het juiste formaat kiezen. Heb je een grote woonkamer, dan valt een kleine tweepersoonsbank daar echt in weg. Ga dan voor groots! Dat betekent overigens niet dat je bij een kleine woonkamer altijd voor klein moet gaan. Een mooie grote bank is bijvoorbeeld de hoekbank Alpa. Deze bank met zijn strakke belijning en vaste zit- en rugkussens heeft een moderne uitstraling. Ben je toch op zoek naar een iets kleinere bank maar net geen tweezits? Dan is de hoekbank Linoza ook echt prachtig. Dit bankstel heeft een rank uiterlijk en een zeer comfortabele zit. De hoekbank in L-vorm heeft dankzij de zwart metalen pootjes een moderne look en is daardoor goed te combineren in diverse interieurs.

En met kasten is dit net zo natuurlijk. Heb je veel opbergruimte nodig, ga dan liever voor één grote kast dan meerdere kleine kastjes. Geef je meubilair de ruimte en zet niet alles strak tegen elkaar aan. In een grote ruimte kun je de bank ook prima een stuk van de muur afzetten in plaats van alles strak tegen een wand. Door ruimte over te laten lijkt de ruimte groter. 

Kleur je interieur 

De meeste mensen verven eerst de muren en gaan dan op zoek naar meubels en accessoires, terwijl het eigenlijk veel beter is om dat andersom te doen. Kijk eerst welke meubels en accessoires je in huis wilt hebben en kies daarna voor kleur. Wil je kleur toevoegen maar wel rust uitstralen? Kijk dan aan de hand van een kleurenpalet naar wandkleuren, raamdecoratie en accessoires. Door alles in een of twee kleurtinten te behouden, creëer je eenheid en hou je het rustig.

Verschillende materialen

Gebruik verschillende materialen in je interieur. Een interieur met alleen maar hout of alleen maar riet is erg eentonig en saai. Juist het combineren van materialen zorgt voor warmte en leven in je huis. Hou niet te veel vast aan één woonstijl. Het is juist leuk om in een landelijke stijl ook een hele stoere industriële lamp te gebruiken of in een industriële stijl een mooi bohemien wandkleed.

Accessoires

Accessoires maken je interieur compleet. Toch moet je ook met het uitkiezen van accessoires kijken naar wat er in je interieur past. Wat dacht je bijvoorbeeld van een echte eyecatcher in je interieur zoals een groot schilderij, wandkleed of plant? Met groen zit je in ieder geval altijd goed. Planten en bloemen geven je interieur net even meer warmte en dat huiselijke gevoel.

Daarnaast is het mooi om accessoires te groeperen. Maak verschillende groepjes met diversiteit aan hoogte, vorm en materiaal. Ga hierbij voor oneven aantallen. Je kunt denken aan een groepje kandelaars, waxinelichtjes, vaasjes, plantjes en wanddecoratie. Verschillende wanddecoratie op één wand in dezelfde stijl, materiaal of kleurenpalet. Hou er ook voldoende lucht tussen, anders lijkt het snel rommelig. Een vakkenkast of wandplanken is superleuk voor accessoires, maar laat er voldoende ruimte tussen. Er mogen best wat lege stukken overblijven.  

Heb ik je gemotiveerd om lekker aan de slag te gaan? En neem eens een kijkje op onze accessoires pagina. Hier vind je mooie kandelaars, kaarsen, vazen en kussens, succes!

Nog meer inspiratie opdoen?