De open wandkast is een stijlvolle toevoeging aan je interieur. Deze vind je vaak in de vorm van een vakken-, buffet- of vitrinekast. Doordat deze kasten gedeeltelijk of volledig open zijn is het een leuke uitdaging om ze in te richten. Om van jouw kast een prachtige eyecatcher te maken helpen wij je graag op weg met een paar handige tips. Lees snel verder, zodat je ze direct toe kan passen.

Bepaal het doel van je kast

Voordat je begint met inrichten, bepaal je eerst de functie van de kast. Wil je deze ter decoratie of juist als efficiënt opbergmeubel gebruiken? Een combinatie van beide mag natuurlijk ook. Bedenk van tevoren welke vakken voor functioneel gebruik geschikt zijn, de rest kun je dan gemakkelijk aanvullen met leuke woonaccessoires.

Uitzoeken van kleuren

Om de kast goed op de rest van je interieur aan te laten sluiten, is het samenstellen van een kleurenpalet een handig hulpmiddel. Zoek eerst naar de kleur die toonaangevend wordt. Daar voeg je vervolgens nog twee of drie kleuren aan toe die mooi matchen. Je kunt hierin ook variëren in kleurtint, bijvoorbeeld licht- en donkergroen. Door de kleuren goed op elkaar af te stemmen zal je merken dat het gemakkelijker is om een rustig geheel te creëren.

Selectie maken

Nog één laatste stap voordat je kan beginnen met inrichten. Maak een selectie van alle spullen die een plek nodig hebben. Houd je tijdens het uitzoeken aan de vorige tips en zet alles op tafel. Om straks meer dynamiek in je creaties te krijgen, is het een gouden tip om verschillende materialen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan aardewerk, glas, hout of stof. Daarnaast zijn planten en (droog)bloemen of takken absolute sfeermakers.  

Inrichten maar

Op de tafel heb je een compleet overzicht van alle spullen. Mocht je de kast zowel functioneel als decoratief gaan gebruiken, vul dan eerst de kast met de functionele spullen. Hierdoor zie je gemakkelijker wat je nog nodig hebt voor de gewenste look. Voor een succes gegarandeerd resultaat hebben we een laatste tip: maak groepjes van een, drie, vijf of maximaal zeven stuks. Varieer hierin met hoogtes, kleuren en materialen.

Mist er nog iets om de inrichting van jouw kast compleet te maken? Bij Pronto Wonen shop je de leukste woonaccessoires. Laat je inspireren door een bezoek aan één van onze gezellige woonwinkels of neem een kijkje in de webshop.

Nog meer inspiratie opdoen?