De verlichting in ons huis is een belangrijk onderdeel voor je inrichting. Thuiskomen in een donker huis is ongezellig en wat is het dan fijn dat je dan alleen op een schakelaar hoeft te drukken om je huis te verlichten. Naast dat verlichting belangrijk is voor je interieur, brengt licht ook veel sfeer. Het is zeer bepalend voor de sfeer in de ruimte, waarbij de lampen ook een echte eyecatcher mogen zijn. In deze blog neem ik je mee in de wereld van de hanglampen, lees je mee?

Waar moet je rekening mee houden bij het uitkiezen van hanglampen? 

Er zijn drie soorten licht in ons interieur: direct licht, indirect licht en sfeerverlichting. Hanglampen horen bij direct licht. Ze verlichten bepaalde items zoals de eettafel, hal of het keukenblok. Bij het uitkiezen van een hanglamp is het belangrijk om te kijken hoeveel licht je nodig hebt voor de plek in huis, welke sfeer je wilt creëren en de woonstijl die past bij de rest van je interieur. Denk hierbij direct aan de zuinigheid en of je het licht wilt dimmen.

Verschillende stijlen

De afgelopen jaren zijn er op het gebied van hanglampen een heleboel verschillende ontwerpen bij gekomen. Meestal zien we deze boven een eettafel, maar tegenwoordig ook boven het keukeneiland, in het trapgat en de slaapkamer. Industriële hanglampen zijn de populairste hanglampen van de afgelopen jaren. Stoere, donker gekleurde lampen met zwart metaal geven je interieur die industriële uitstraling. Maar ze passen ook goed in een andere woonstijl. Kijk maar eens naar deze hanglamp Tiamo van zwart staal, een stoere hanglamp die prachtig boven de eettafel hangt. 

Mooie, grote bollampen zijn nu erg populair. Echte eyecatchers en verkrijgbaar in veel verschillende materialen zoals van gekleurd glas, papier, stof of rotan. De hanglamp Peglio in smoke antiek brons is een goed voorbeeld van zo’n echte eyecatcher.

Creatief

Met hanglampen kun je ook zelf heel creatief leuke combinaties maken. Combineer meerdere lampen in diverse maten, en/of kleuren. Of wat denk je van meerdere lichtbronnen aan een snoer op verschillende hoogtes. Dit zie je vaak boven een keukeneiland of het aanrecht. Soms gecombineerd met een stoere steigerbuis aan het plafond waar je ze dan doorheen en omheen kunt hangen. Een hanglamp is dus een mooie lichtbron en een geweldige blikvanger.

Nog meer inspiratie opdoen?

  • Hanglampen voor in je interieur
    De verlichting in ons huis is een belangrijk onderdeel voor je inrichting. Thuiskomen in een donker huis is ongezellig en wat is het dan fijn dat je dan alleen op een schakelaar hoeft te drukken om je huis te verlichten.
  • 5 zetels om in weg te dromen
    Een fauteuil is een handig meubel voor je woonkamer. Je creëert hiermee een extra of eigen zitplek en is vaak een echte eyecatcher. Welke fauteuil het beste bij jou en je interieur past?
  • Zo richt je jouw open kast altijd stijlvol in
    Om van jouw kast een prachtige eyecatcher te maken helpen wij je graag op weg met een paar handige tips. Lees snel verder zodat je ze direct toe kan passen.
  • Geef je interieur in een handomdraai een nieuwe look
    Wil je jouw interieur een update geven? Lees snel verder voor handige tips.