Nu de echte zomerdagen voorbij zijn en we langzaam naar de herfst toegaan, krijgen de nieuwe interieurtrends steeds meer vorm. We zien ze als we een woonmagazine openslaan of tijdens het winkelen in de woonwinkels. Eén van die najaarstrends is Another Mood. Een mooie warme stijl met een chic tintje voor een sfeervol geheel. Zoek je inspiratie voor je interieur of een nieuwe woonstijl? Lees dan snel verder.

Zachte, subtiele kleuren

Zachte, subtiele kleuren geven een rustig maar ook een heel warm gevoel. Het zijn kleuren die je doen denken aan een fijne strandvakantie of die je terugziet in een vakantiehuisje. Bij de stijl Another Mood zien we veel beige, zand, taupe, zacht- en oudroze. Deze kleuren combineren we met roestbruine tinten. Zo onstaat een warme combinatie voor sfeervol interieur. Kijk in een woonwinkel eens om je heen. Het staat vol met al deze kleuren.

Ronde vormen

Ronde vormen zien we steeds vaker in ons interieur. We zien deze organische vorm in accessoires, meubels en wanden. Wat ooit begon met een rond vloerkleed of ronde salontafel, zien we inmiddels  deze vriendelijke vorm overal. Deze vazen van Pronto Wonen passen heel goed binnen dit thema. Ze hebben ronde vormen en zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. De lichtgroene vaas Villese is erg mooi en samen met de Divetro vaas in de kleur smoke heb je een leuke set om in of op een meubel in je woonkamer te zetten.

Ook zie je tegenwoordig de ronde vorm bij salons, kasten, zetels en stoelen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is rond. Wat vind je bijvoorbeeld van de Bellino zetel? Deze zetel past door zijn moderne uitstraling en hedendaagse looks uitstekend bij het woonthema Another Mood. Combineer deze zetel met een salon of creëer een rustig hoekje met een bijzettafeltje.

Doordat een ruimte veelal rechte lijnen heeft door de ramen, muren en deuren, zorgen ronde en organische vormen voor de zachtheid. 

Een tintje chic

Zachte en natuurlijke kleuren worden gecombineerd met zwart, koper, champagne en goud. Door een aantal accessoires in deze kleuren toe te voegen zorg je voor een chique toevoeging. Niet alleen kleuren, maar ook materialen zijn dus erg belangrijk om een chic interieur te creëren.

Materialen

In het najaar zien we natuurlijk veel zachte materialen. De plaids, kussentjes en schapenvachtjes komen weer van zolder en helpen ons warm door de winter heen. Bij Another Mood zien we ook veel aaibare stoffen zoals velours. Een fijn zacht kussentje op een fauteuil of een lekker zachte plaid op de bank. Andere materialen die we in deze stijl zien zijn keramiek, glas, metalen, rotan en riet. Rotan en riet passen goed bij de natuurlijke kleurtinten en ook met glas en keramiek kun je alle kanten op. Combineer alles met mooie bloemen en pluimen dat zorgt voor een speels effect. 

Tip: Je mag binnen dit thema zwarte tinten gebruiken voor een wat stoerdere touch in je interieur maar houd het subtiel.

Nog meer inspiratie opdoen?

  • Woontrend najaar 2022: Another mood
    Nu de echte zomerdagen voorbij zijn en we langzaam naar de herfst toegaan, krijgen de nieuwe interieurtrends steeds meer vorm.
  • Woontrend najaar 2022: Jungle Chic
    Bijna is het weer zover… tijd voor het najaar en ook voor de nieuwe woonthema's, trends en inspiratie voor ons interieur. Elke zomer zien we al kleine hints van wat we mogen verwachten. Het woonthema Jungle Chic is hier een goed voorbeeld van.
  • Een warm herfst interieur? Dit zijn de trends van 2022
    Ongelofelijk hoe snel de afgelopen maanden weer voorbij zijn gegaan. Nu het begin van de herfst voor de deur staat, hebbenb we de nieuwste najaarstrends voor je op een rij gezet.
  • Stylingtips voor je woonkamer
    Voor de één gaat het vanzelf, je huis eruit laten zien alsof het uit een magazine komt, de ander...